19 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η Ν.Υ. Αιμοδοσίας Χίου διοργανώνει την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 - 13:00 ενημέρωση για τη δωρεά Μυελού των Οστών και λήψη δείγματος σάλιου, σε όσους επιθυμούν να γραφτούν ως νέοι εθελοντές δότες.

Από την πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών το 1956, πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Κάθε χρόνο, 50.000 άνθρωποι παγκοσμίως, διαγιγνώσκονται με αιματολογικό νόσημα. Η μεταμόσχευση Μυελού των Οστών είναι μια σωτήρια θεραπεία, για πολλά αιματολογικά νοσήματα, όπως η λευχαιμία και τα λεμφώματα. Μέσα από τη συνεργασία δεκάδων αρχείων δοτών και την καταχώρηση των στοιχείων τους σε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο, τη Διεθνή Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών, δίνεται η ευκαιρία σε ασθενείς από όλο τον κόσμο να ψάξουν για συμβατό δότη. Ο θεσμός του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών ξεκίνησε μόλις το 2015 και έκτοτε ορίζεται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Σχετικό οπιτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ και διαφημιστικό υλικό, εδώ.

Βίντεο & Κείμενα που αξίζουν για προβολή από το ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή:

Αν λοιπόν είσαι 18 - 40 χρονών και θέλεις να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών, σε περιμένουμε την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 11:00 - 13:00 στο χώρο της Αιμοδοσίας! Οι λήψεις δείγματος σάλιου θα συνεχιστούν και τον υπόλοιπο μήνα για υποψήφιους εθελοντές δότες που θα το ζητήσουν.

 

Με εκτίμηση, Ν.Υ. Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Χίου "Σκυλίτσειο".